Kenaad Tewarie studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam (1984-1989), gevolgd door een postdoctorale opleiding accountancy aan dezelfde universiteit (1989-1992). Van 1995 tot 1997 doceerde hij aan postdoctorale opleiding accountancy van de Universiteit van Amsterdam.

Manager KPMG NV
In 1989 trad Tewarie in dienst van KPMG Klynveld Accountants in Amsterdam, waar hij  8 jaar diverse functies in binnen en buitenland bekleedde. Kenaad was met name gespecialiseerd in de Manufacturing, Retail en Distribution praktijk. Tevens was hij actief in de overnamepraktijk van KPMG.

CFO en lid van de Hoofddirectie Laurus N.V.
Van 2001 tot en met 2007 was Kenaad CFO en lid van de Hoofddirectie van Laurus N.V., dat een omzet van ruim  6 miljard had en de tweede retailer in Nederland was. Reeds bij zijn aantreden was het concern in problemen. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn de Spaanse en Belgische activiteiten verkocht en 2 claimemissies en herfinancieringen nodig geweest om het bedrijf financieel te herstructureren. Na het herstructureren van Logistiek, Vastgoed en Bouwkunde en winkelinrichting heeft hij tenslotte de verkoop van Konmar en Edah begeleid.

CFO/CIO Euretco
Sinds 2010 was Kenaad CFO/CIO van  Euretco, retailservice organisatie en heeft zich in deze functie onder andere intensief beziggehouden met de begeleiding van het fusie- en integratieproces tussen Euretco en Intres. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat de diverse divisies (Euretco Business Intelligence, Euretco Online, RetailPay, Financial Services en ICT) een stevig fundament hebben gekregen in de Euretco-organisatie, die daarmee van essentieel belang zijn in de dienstverlening van Euretco aan haar ondernemers. Daarmee heeft hij de afgelopen 3 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Euretco

CFO VION Food
per 1 september 2013 is Kenaad gestart als CFO bij VION Food. VION N.V. is een internationaal opererend bedrijf met twee kernactiviteiten Food en Ingredients. Het Nederlandse concern maakt hoogwaardige voedingsmiddelen voor mens en dier. In 2011 realiseerde VION een omzet van €9,5 miljard. Begin 2013 telt VION circa 21.000 medewerkers. VION is niet beursgenoteerd en heeft één agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) met circa 18.000 leden.

VION Food produceert en verwerkt hoogwaardige varkensvlees- en rundvleesproducten in Nederland en Duitsland. Het levert klantspecifieke producten en innovatieve concepten aan retail-, industriële- en foodserviceklanten in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Nevenactiviteiten
Adviseurvan HIG European Capital Partners LLP
Voorzitter van de Raad van Advies van JonesLang LaSalle Benelux.
Lid van Bestuur Stichting Nots Investments.
Lid van het Bestuur van Stichting Suikeroom.
Voorzitter van de Jury of The Other Manager and Businessman.
Adviseur van de Stichting India Run