Kenaad Tewarie studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam (1984-1989), gevolgd door een postdoctorale opleiding accountancy aan dezelfde universiteit (1989-1992). Van 1995 tot 1997 doceerde hij aan postdoctorale opleiding accountancy van de Universiteit van Amsterdam.

Manager KPMG NV In 1989 trad Tewarie in dienst van KPMG Klynveld Accountants in Amsterdam, waar hij 8 jaar diverse functies in binnen en buitenland bekleedde. Kenaad was met name gespecialiseerd in de Manufacturing, Retail en Distribution praktijk. Tevens was hij actief in de overnamepraktijk van KPMG.

CFO en lid van de Hoofddirectie Laurus N.V. Van 2001 tot en met 2007 was Kenaad CFO en lid van de Hoofddirectie van Laurus N.V., dat een omzet van ruim  6 miljard had en de tweede retailer in Nederland was. Reeds bij zijn aantreden was het concern in problemen. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn de Spaanse en Belgische activiteiten verkocht en 2 claimemissies en herfinancieringen nodig geweest om het bedrijf financieel te herstructureren. Na het herstructureren van Logistiek, Vastgoed en Bouwkunde en winkelinrichting heeft hij tenslotte de verkoop van Konmar en Edah begeleid.

CFO/CIO Euretco Sinds 2010 was Kenaad CFO/CIO van Euretco, retailservice organisatie en heeft zich in deze functie onder andere intensief beziggehouden met de begeleiding van het fusie- en integratieproces tussen Euretco en Intres. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat de diverse divisies (Euretco Business Intelligence, Euretco Online, RetailPay, Financial Services en ICT) een stevig fundament hebben gekregen in de Euretco-organisatie, die daarmee van essentieel belang zijn in de dienstverlening van Euretco aan haar ondernemers. Daarmee heeft hij de afgelopen 3 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Euretco.

CFO VION Food
Vanaf september 2013 tot februari 2014 is Kenaad werkzaam geweest als CFO bij VION Food. VION N.V. is een internationaal opererend bedrijf met twee kernactiviteiten Food en Ingredients. VION Food produceert en verwerkt hoogwaardige varkensvlees- en rundvleesproducten in Nederland en Duitsland. Het levert klantspecifieke producten en innovatieve concepten aan retail-, industriële- en foodserviceklanten in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Sinds 2014 is Kenaad werkzaam bij Dasym Investment Strategies en is hij  verantwoordelijk voor Dasym Transformatie en Restructuring Fonds.

Nevenactiviteiten

  • Voorzitter van The Other Businessman verkiezing.
  • Lid Raad van Toezicht en lid Audit commissie ROC Amsterdam-Fleveoland.
  • Lid Raad van Toezicht en lid Audit commissie Reuma Fonds Nederland.
  • Lid Audit commissie FNV.
  • Universitair docent aan Universiteit van Tilburg post master opleiding Accountancy.