Akber is geboren is Pakistan en getogen in Amsterdam Oost.  Gezien zijn grote interesse in techniek en reizen, koos hij voor de HBO opleiding Maritiem officier voor de koopvaardij aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam.

Na het behalen van zijn vaarbevoegdheid als stuurman en scheepswerktuigkundige, besloot hij om te gaan varen op de grote handelsvaart. Dat heeft hij 6 jaar gedaan en in dat tijdbestek heeft hij 6 continenten bezocht en zij zijn Master of Science  aan de Hogeschool van Vlissingen afgerond.

In 2004 begint hij zijn technische carrière en werd hij hij bij de firma Dresser Rand projectleider.  Als  projectleider bij Dresser Rand kreeg hij de verantwoording over projecten in de orde van grote van € 150.000,00.  Hij gaf leiding aan een projectteam die bestond uit 5 tot10 personen.

Inmiddels is hij ongeveer 10 jaar werkzaam in project management van met name technische projecten en is hij bij zijn recente opdrachtgever, Bosch Rexrothals als senior projectmanager eindverantwoordelijk voor zeer grote, complexe en multi disciplinaire projecten van de Rijkswaterstaat. In zijn functie geeft hij leiding aan een diverse projectteams dat bestaat uit ongeveer 50 personen.

Het project waar hij nu verantwoordelijk voor is, is in 2009 van gestart gegaan en volgens recente planning wordt dat in 2015 afgerond. De totale waarde van zijn project is nu
€ 20.000.000,00.

Sinds 2012 is hij voorzitter van de Ondernemingsraad van TCPM. De Ondernemingsraad is een belangrijke instrument binnen heel veel organisaties, om o.a. het welzijn van zijn werknemers zeker te stellen.