Ala Hussin

Ala Hussin is geboren in Teheran en was 6 toen hij samen met zijn ouders en jongere broertje naar Nederland kwam. Hij kwam te wonen in Lisse en verhuisde daarna een paar keer binnen Nederland onder andere naar Delft, Assen en uiteindelijk omgeving Rotterdam waar hij het havo/vwo op het Thorbecke Lyceum heeft gedaan. Zijn middelbareschooltijd heeft hij besteed als topsporter in de sporten judo (Slingerland) en basketbal (Rotterdam Basketbal) waarin hij verschillende prijzen heeft gewonnen.

Hij studeerde bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en is in zijn tweede jaar gaan werken als bouwkundige op een architectenbureau. Dit bureau was gespecialiseerd in duurzame architectuur. Zijn studie heeft hij in de avonduren verder afgemaakt.

In 2011 is hij samen met een collega zijn eigen architectenbureau begonnen en ontdekte  hij dat hij de commerciële kant van het werk interessanter vond dan inhoudelijke kant. In 2012 is hij daarom voor Rockwool gaan werken en vervolgens een MBA gaan volgen aan de Erasmus school of management.

De Rockwool Group is wereldwijd marktleider in steenwoloplossingen. Als toonaangevende speler in de isolatiemarkt levert Rockwool duurzame oplossingen voor energie-efficiënte en brandveilige gebouwen, met een optimale geluidswering en klimaatbeheersing. Daarnaast biedt de groep producten en oplossingen voor sectoren als industrie, glastuinbouw, petrochemie en scheepsbouw.

Op dit moment is hij daar Manager van het Technical Solutions center. Dit is een commercieel-technische afdeling van 8 personen die o.a. verantwoordelijk zijn voor de technische advisering van architecten en bouwende partijen, een grote rol spelen bij productontwikkeling, innovaties, technische marketing en het genereren van business. Ala is inmiddels 1,5 jaar vader en samen met zijn vrouw gek op zijn dochtertje Isabel. Naast zijn carrière heeft hij geen tijd meer voor Judo of Basketbal op hoog niveau maar geniet hij wel van het filmen van de onderwater wereld tijdens het duiken.

Reacties

reacties

Deel dit!