Bij een wedstrijd hoort natuurlijk een Award, daarom lieten wij door twee multiculturele talentvolle personen de Awards uitreiken voor The Other Manager 2018 en The Other Businessman 2018.

De Award voor The Other Manager 2018 werd uitgereikt door Kenneth Herdigein.


Kenneth Herdigein is een Nederlandse acteur van Surinaamse afkomst. Hij is vooral bekend van zijn rollen in verschillende televisieseries, zoals ‘We zijn weer thuis’, ‘Zeg ‘ns Aaa’, ‘Opzoek naar Yolanda’, ‘Unit 13’ en ‘Goede tijden, slechte tijden’. Vanaf 2005 is Herdigein regelmatig te zien in ‘Keyzer & De Boer Advocaten’ als rechter Fischer. Ook speelde hij de rol van Howard Blokland, de vader van scholieren Avalanche en Shanti in de jeugdserie ‘SpangaS’. Herdigein is ook bekend door zijn vele rollen in het Nederlandse theater. Zo speelde hij Nelson Mandela in de Amandla! Mandela in 2009/2010.

 

De Award voor The Other Businessman 2018 werd uitgereikt door Souad El Markhous.


El Markhous begon op haar 19de als schoonmaakster bij De Combi uit Amsterdam. Nu, 27 jaar later is ze niet alleen directeur en mede-eigenaar, maar kan ze het ook nog op haar conto schrijven dat ze het bedrijf, dat in 2014 failliet ging door de crisis, gered heeft. Dit was voor de jury reden om haar uit te roepen tot Etnische Zakenvrouw van het Jaar. Souad is 27 jaar geleden naar Nederland gekomen, met één droom; dat ze een baan vind bij een bedrijf die respect en gelijke kansen voor iedereen heeft, het maakt niet uit of je zwart op blank bent, het gaat erom hoe je van binnen bent en wat je doet.