Edson Hato

Edson Hato is een trotse homoseksuele zwarte professional en de oudste zoon en broer in een gezin van zes. Edson’s zussen, broer en vader wonen op Curacao, waar zijn vader pastoor Jehovah’s Getuigen was en werkzaam was voor de regering. Zijn moeder heeft een carrière in de verzekeringswereld.

Na het behalen van een BSA Internationale Marketing & Commerciële Studies, voltooide Edson twee master-diploma’s: een Master Internationale Economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en MBA International Business and Marketing van Hofstra University in New York, USA. Momenteel is hij bezig met zijn Ph.D aan het Amsterdam Business Research Instituut VU.

Edson is Senior Vice President, Talent en Executive Development bij ABN AMRO. Edson wordt beschouwd als een zeer bekwame HR- en talentmanager en staat bekend om zijn vermogen tot het acquireren, managen en ontwikkelen van divers talent in alle lagen van de organisatie.

Naast zijn huidige baan is hij ook Founder van Likeminds ltd, een HR-adviesbureau dat organisaties voorziet van advies in: Talent Management, Performance Management, Diversity & Inclusion, Leadership Development, Talent Acquisition and Culture.

Edson dankt zijn succes aan een levenslange vastberadenheid en het vermogen om zich aan te passen aan de vele verschillende culturen waarin en waarmee hij heeft samengewerkt.

 

Reacties

reacties

Deel dit!