Eqbal Mangal

Op driejarige leeftijd vluchtte hij als klein jongetje met zijn vader en moeder uit het door oorlog geteisterde Afghanistan. Een klein jaartje bracht hij door in een vluchtelingenopvang in Den Haag daarna zijn ze verhuisd naar een vluchtelingenopvang in Boskoop. Op school had hij al snel in de gaten dat de theorielessen niet aan hem besteed waren en dat hij beter was in ‘de praktijk’. Op een dag stelde zijn vader hem de keuze: óf een goede opleiding volgen óf gaan werken. Eqbal koos voor de optie om te gaan werken en zo gezegd zo gedaan.

Op zestienjarige leeftijd opende hij zijn eerste restaurant. Hij verkocht in het begin alleen simpele pizza’s en broodjes shoarma. De pizzeria waar Eqbal als bijbaan werkte ging failliet. Hij wilde graag uitbreiden en is met de oude eigenaar om de tafel gaan zitten. Op achttienjarige leeftijd was hij eigenaar van twee goedlopende restaurants. Een paar jaar later heeft hij een derde pizzeria geopend in Nieuwkoop.

New York Pizza wilde de zaak in Gouda overnemen van Eqbal, maar dit is niet gebeurd. Eqbal wilde zijn bedrijf niet opgeven en besloot om samen te gaan werken met New York Pizza. Onder de naam van New York Pizza heeft hij zijn pizzeria voortgezet. De jonge Boskoper was nu opeens een gevierd franchisenemer. Op een gegeven moment was hij er wel weer klaar mee. Hij verkocht zijn zaken in 2016 en begon zijn eigen zaak Perron 3 in Boskoop. In de grote AD Friettest heeft hij een zesde plek bemachtigd. Daarnaast heeft hij het nieuws gehaald met de ‘mister Vinkburger’, vernoemd naar een medewerker die een kwart eeuw op het station heeft gewerkt.

Reacties

reacties

Deel dit!