Gamis el Bouakili

Geboren in een plattelandsdorpje in Marokko kwam Gamis op 2-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Hij groeide op in Amsterdam-West en ging na de basisschool naar het VWO. Daarna studeerde hij logistiek en deed nog een blauwe maandag Rechten. Tijdens zijn studie had hij een bijbaan als taxichauffeur op Schiphol.

Na zijn studie besloot hij eerst een jaar of twee als zzp’er in de taxibranche aan de slag te gaan. Van het een kwam het ander en hij werd commercieel manager bij SchipholTaxi. Niet lang daarna stapte de toenmalige directie op en werd Gamis gevraagd om tijdelijk waar te nemen. Tijdelijk werd definitief en in 2007 nam hij het bedrijf over.

De eerste jaren waren moeilijk. De organisatie stond er slecht voor. Door visie, vertrouwen in zichzelf en geduld bouwde hij het echter uit van een organisatie met 50 chauffeurs en een aantal dieselauto’s tot bijna 1300 chauffeurs nu en de grootste elektrische taxivloot van Europa. Tevens heeft hij recent het grootste laadstation van Europa geopend. Hij heeft verduurzaming binnen de taxisector op de kaart gezet. Overal op de wereld vindt zijn concept navolging en geeft hij regelmatig presentaties en adviezen over het transitiepad naar een volledig uitstootvrije branche.

Naast duurzaamheid is Gamis ook druk met innovatieve oplossingen binnen de branche. Zijn vloot beschikt o.a. over een digitale gastheer, die straks de chauffeur vervangt binnen een volledig autonoom rijdende taxi.

Reacties

reacties

Deel dit!