Gasten

The Other Network verwelkomt jaarlijks circa 300 prominente gasten op de verkiezing van The Other Businessman, waaronder de top van multicultureel Nederland. Het gezelschap bestaat met name uit succesvolle ondernemers en managers met een diverse culturele achtergrond. Zo heeft The Other Network de afgelopen jaren o.a. de volgende gasten mogen ontvangen op de verkiezing; Ference Lamp (ex-CFO SNS Reaal groep), Herna Verhagen (CEO Post NL), Ahmed Aboutaleb (Burgemeester Rotterdam), Peter Terium (CEO RWE), Agnes Jongerius (ex-voorzitter FNV), Ferry Houterman (Commissaris Rabobank Amsterdam), Alexander Rinooy Khan (Ex-voorzitter SER), Aron Winter, Sylvana Simons, Edgar Davids en Jimmy Geduld.

Kenmerken gasten

–        Leeftijd: tussen de 30 en 50 jaar
–        Succesvolle ondernemers vanaf 5 man personeel
–        Gemiddelde omzet tussen de € 1000.000,- en € 5.000.000,-
–        Ervaren managers tussen de 8 en 20 jaar werkervaring
–        90% van de aanwezigen is beslissingsbevoegd
–        65% man en 35% vrouw
–        70% heeft een multiculturele achtergrond
–        Politici, bestuursleden van belangenorganisaties, Captains of Industry en leiders van maatschappelijk georiënteerde netwerken

Stem van het publiek

Tijdens de verkiezingen van 14 december 2013 was het voor het eerst dat de publieksstem meewoog in de telling van de stemmen voor het bepalen van de winnaars van die avond. De stem van de jury telde daarbij wel zwaarder dan de publieksstem.