Hans Biesheuvel

Hans Biesheuvel (geboren 10 maar 1965) groeide op in een ondernemersgezin. Vanaf zijn 12e ging hij al meewerken in de zaak van zijn vader en leerde al vroeg verantwoordelijkheid te nemen. Eind jaren ’80 koost hij, na een avondstudie HEAO, eveneens voor het ondernemerschap en startte zijn eigen technische groothandel. Later nam hij de technische handelsonderneming die zijn vader en overgrootvader opgericht hadden over en bouwde deze ‘Biesheuvel Groep’ uit tot een grote speler in de markt. In 2000 verkocht hij dit bedrijf.

Naast ondernemer werd Hans in 2001 ook investeerder en richtte hiertoe Habest Holding BV, met een kantoor in Den Haag, op.  Deze holding investeert, veelal in samenwerking met financiële partijen, actief in MKB-ondernemingen. Zijn focus ligt hier op ‘management buy-outs’ en ‘opvolgingsvraagstukken in familiebedrijven’.

Alvorens Hans aan de slag ging als voorzitter bij MKB-Nederland, was hij directeur-eigenaar van PGZ International BV; een toeleverancier voor de doe-het-zelfmarkt en voorzitter van de landelijke VVD-commissie Economische Zaken en Innovatie.

Tijdens de twee jaar dat Hans voorzitter was bij MKB-Nederland, heeft hij zich met name hard gemaakt voor de detailhandel, omdat het aantal faillissementen in deze sector flink is toegenomen. Hij stelde zich in zijn functie kritisch op richting het bankwezen en de toezichthouders over de problemen met de kredietverlening aan het MKB.

Op 1 september 2013 legde Hans zijn functie als voorzitter neer en heeft zijn eigen ondernemerorganisatie opgezet, Ondernemend Nederland waar hij nu voorzitter van is.

Naast ondernemer en investeerder is Hans ook adviseur en commissaris bij verschillende (MKB-)bedrijven en voorzitter van het Festival Classique in Den Haag.

Reacties

reacties

Deel dit!