Hassan is in Marokko geboren en tot zijn 8ste levensjaar door zijn moeder opgevoed, terwijl zijn vader in de Limburgse mijnen de kost voor z’n gezin verdiende. Op zijn 8ste kwam hij naar Nederland, werd zijn gezin herenigd, en ging hij wonen in Horst. Na de HEAO aan de Hogeschool Zuyd, behaalde Hassan zijn Master of Strategic Management en de Master, Executive MBA.

In 1994 is hij gaan werken bij Xerox Corporation en is hij altijd zeer ondernemend en innovatief geweest. In allerlei verschillende vakgebieden had hij leidinggevende functies en als lid van het Management Team ook veel ervaring op het gebied van projectleiding. Van 2006 tot 2008 was hij daarnaast werkzaam als Wethouder (PvdA) Bestuurlijke Vernieuwing, Burgerparticipatie, Communicatie en Leefbaarheid binnen de gemeente Venray.

In 2008 ging hij aan de slag als Regiodirecteur Noord- en Midden Limburg en was hij verantwoordelijk voor een 4-tal vestigingen en eindverantwoordelijk voor de strategieontwikkeling en het realiseren van maatschappelijke, vastgoed- en bedrijfskundige doelstellingen. Na vanaf 2009 werkzaam te zijn geweest als lid van de Stuurgroep Reorganisatie Wonen Limburg is Hassan sinds 1 september 2011 Directielid binnen Wonen Limburg en bekleed hij de functie van Directeur Mens en Maatschappij, waar hij verantwoordelijk is voor maatschappelijke en vastgoedtrajecten.

De stuurlijn Mens en Maatschappij dekt het complete speelveld af naar buiten op zowel huurder- als stakeholderniveau. Het organisatieonderdeel Mens en Maatschappij is gericht op het bepalen en halen van het maatschappelijk rendement van Wonen Limburg en op de samenwerking met stakeholders en dienstverlening aan huurders en klanten.

Sinds zijn jeugd staat Hassan midden in de samenleving en heeft hij een groot en divers netwerk op sociaal-maatschappelijk, bestuurlijk gebied opgebouwd. Hij heeft zich ingezet voor verschillende maatschappelijk initatieven, heeft lezingen en presentaties door het hele land gegeven en is voorzitter geweest van verschillende regionale en provinciale organisaties