Ismaël Ahmidout – 2017

In het jaar dat de eerste Apple computer werd verkocht, het jaar dat Doe Maar stopte met optreden en op de dag dat Barack Obama 23 jaar werd, zag hij het levenslicht. Op 4 augustus 1984 werd Ismael geboren in de Betuwe. Geboren als oudste kind in een Marokkaans gezin van 6 kinderen.

Op zijn vierde ging hij naar de basisschool, dat bleek geen makkelijke opgave. Dit lag ‘m grotendeels in het feit dat hij de Nederlandse taal toen nog niet machtig was. Thuis werd uitsluitend Marokkaans gesproken. Na de basisschool te hebben doorlopen, met een VMBO-advies op zak, begon hij aan zijn middelbare school periode. Dit was geen succes, lang leve de lol, wel VMBO-diploma behaald, maar vrij weinig opgestoken.

Na de middelbare school ging Ismael naar het MTS (technische informatica) in Utrecht. Ismael bleek een ambitieuze leerling en ging hierna ijverig door naar het HBO. In Rotterdam studeerde hij bedrijfskundige informatica. Deze studie heeft hij succesvol afgerond.

Na zijn afstuderen in 2008 vervulde hij voornamelijk IT-consultancy rollen. In 2013 trad hij in dienst bij De Nederlandsche Bank, als IT-specialist en later als manager. Bij De Nederlandsche Bank heeft hij zijn carrière kunnen samenvoegen met zijn passie voor criminaliteit. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de digitale beveiliging van De Nederlandsche Bank. Het team heeft hij zelf opgericht. Zijn primaire taak: zorgdragen dat hackers of andere kwaadwillende geen geld of gevoelige of informatie te pakken krijgen. Hierdoor komt de financiële stabiliteit en het betalingsverkeer van Nederland niet in gevaar. Hij is hiermee verantwoordelijk voor de digitale beveiliging van één van de zwaarst beveiligde én belangrijkste organisaties van Nederland.

Tijdens zijn carrière bij De Nederlandsche Bank heeft Ismael zijn master bedrijfskunde aan de VU behaald.

Maar de echte hoogtepunten in het leven van Ismael zijn de geboorte van zijn kinderen én de dag dat hij trouwde met zijn lieftallige echtgenote.

Reacties

reacties

Deel dit!