Jasper Rijnders

Jasper Rijnders is Program Director HR  voor Scocial Return, Inclusion and Diversity, bij KPN. Na enkele jaren commercieel verantwoordelijk geweest te zijn voor Corporate Market units binnen Zakelijke Markt en Getronics  is hij sinds een jaar verantwoordelijk voor de sociaal ondernemen agenda.

Diversiteit, Social Return en inclusion zijn belangrijke drivers voor KPN. Jasper Rijnders, verantwoordelijk voor deze thema’s binnen KPN en op diverse terreinen actief als corporate ambassadeur is erg blij met de initiatieven die TON onderneemt om op een positieve manier de etnische mannen helpt om zichtbaar te worden en hen te enthousiasmeren om zich te ontwikkelen en te onderscheiden. “TON is een prettige organisatie met veel aandacht voor intermenselijk contact. Ze brengen op een nuttige manier deze blinde vlek onder de aandacht van de samenleving,” zegt Rijnders. “Zo’n verkiezing als de TOB draagt daar zeker aan bij. Misschien niet in de eerste plaats voor de heren die de titel winnen zelf, alhoewel ze het een grote eer vinden, maar zeker voor alle talentvolle etnische heren die hen als rolmodel zien en hierdoor gestimuleerd worden.”

Rijnders vindt het belangrijk dat we in het bedrijfsleven een goede afspiegeling zien van de samenleving en dat bedrijven de verschillen niet alleen zien maar ook waarderen; “Ik draag dat graag uit bij andere bedrijven en organisaties door TON bij hen onder de aandacht te brengen. Tegelijkertijd realiseer ik me dat deze verkiezing eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. We zouden het in Nederland pas echt goed aanpakken als we slechts 1 super top manager verkiezing zouden hebben die alle verschillen in ons land in ogenschouw neemt en daar de beste uit kiest.”

Reacties

reacties

Deel dit!