Winnaars 2013

Tijdens de achtste editie van de The Other Businessman verkiezing, werd Lionel Eersteling, eigenaar van BodyMentors, verkozen tot The Other Businessman 2013!  Hassan Najja, directeur Mens en Maatschappij van woningcorporatie Wonen Limburg, won de titel van de beste multiculturele manager: The Other Manager 2013!

Lionel Eersteling

komt uit een uiterst sportieve familie. Zijn oom was eigenaar van een karate school, maar Lionel’s hart ging meer uit naar voetbal. Na een voetbalcarrière bij Sparta, Excelsior en Raith Rovers, begon hij zijn assurantiekantoor in pensioenen en verzekeringen. Omdat zijn passie meer lag in het contact met mensen, is hij zich gaan specialiseren in het coachen en trainen van mensen. Met deze kennis en passie heeft hij BodyMentors opgericht; de eerste Premium Personal Training Club in Nederland.

Bekijk hier het volledige profiel en video.

Hassan Najja,

geboren in Marokko, kwam naar Nederland toen hij acht was, waar het gezin werd herenigd. Hij groeide op in Horst een klein plaatsje in Limburg. Na de HEAO aan de Hogeschool Zuyd, behaalde Hassan zijn Master of Strategic Management en de Master Executive MBA. Hij begon in 1994 zijn carrière bij Xerox Corporation. Van 2006 tot 2008 was hij Wethouder (PvdA) in Venray. In 2008 ging hij aan de slag als Regiodirecteur Noord- en Midden Limburg bij Wonen Limburg een woning corporatie. Hassan sinds 1 september 2011 Directielid binnen Wonen Limburg en bekleed hij de functie van Directeur Mens en Maatschappij.

Bekijk hier het volledige profiel en video.

De winnaars werden tijdens een prachtige gala-avond in Hotel Krasnapolsky Amsterdam, “live” gekozen door de onafhankelijke vakkundige jury.

Naast de stem van elk jurylid, woog dit jaar ook de publieksstem mee. Ruim 800 mensen stemden voorafgaand aan de verkiezing op hun favoriete kandidaat via Facebook. Tevens stemde op de avond zelf via stemkastjes ruim 250 prominente gasten met daarbij de top van multicultureel Nederland.

Zowel Lionel als Hassan wisten de meeste stemmen van de jury en het publiek binnen te halen en vervulle hun rol als waardige ambassadeurs voor multicultureel ondernemerschap in 2014 met trots!