Erkan Sahin, geboren in Rotterdam, opgegroeid in Hoogvliet deelgemeente van Rotterdam.

Ouders komen oorspronkelijk uit Malatya, Turkije, in 1973 overgekomen als gastarbeiders in Nederland. Zusje, ook geboren in Rotterdam, 5 jaar jonger inmiddels getrouwd en heeft een zoon, is Engels lerares in Voortgezet Onderwijs in Rotterdam.

Onze ouders waren iets vooruitstrevender als de gemiddelde gastarbeider in Nederland, veel contact juist met Nederlandse collega’s, families etc. Waardoor ons familie zich beter/sneller of anders integreerde.Onze ouders wilden dat we als sterke individuen opgroeiden met de beperkte middelen die we hadden, dus niet jezelf stigmatiseren en in een bepaalde hoekje duwen en opgeven maar jezelf ontwikkelen deelnemen in de samenleving als burger van Nederland (zo noemde mijn vader dat altijd).

Carrière
Op zeer jonge leeftijd 19-20 jaar geëmigreerd naar Hannover, Duitsland. Binnen een bedrijf onderaan de ladder begonnen als assistent, binnen 3 jaar werd ik Export Area Manager. (zie ook www.acendis.eu) Op mijn 25’ste eerste aanbieding gekregen van een ander bedrijf deze overstap genomen, verhuist naar Dortmund, Duitsland, Export Area Manager. (zie ook www.wi-bo.com) Op mijn 30’ste aanbieding gekregen van dezelfde werkgever om als Directeur aan de slag te gaan in Dordrecht, Nederland. In 2011 na een korte tijd als interim gewerkt te hebben, om onze collega’s in België te ondersteunen (6 maanden), werd ik gevraagd ook de directiefunctie te vervullen in België en ben sinds januari 2012 ook directeur van deze vestiging.

Prive
Als kinderen van allochtone gastarbeiders leef je tussen verschillende werelden, culturen en omstandigheden in. Begeleiding van ouders en omgeving is een must tijdens het opgroeien. Echter die begeleiding bieden is moeilijk doordat vaak beide ouders hard aan het werk waren. De omstandigheden waren ook niet al te best, met veel moeite, energie en kracht hebben ze het ons mogelijk gemaakt (of geprobeerd mogelijk te maken) betere kansen te creëren, tijdens dit proces zien en leren kinderen het leven anders te waarderen, wat vaak resulteert in individueel sterkere personen/caracteren.

Het is belangrijk om culturen, waarden en normen in stand te houden, te respecteren, echter immer wederzijds, en in Nederland is hier uitstekend ruimte voor. Mijn kinderen moeten hun achtergrond kennen, maar leven als een Nederlander of medeburger in welk land dit ook mag zijn.