Rob Melchiot,  Senior Vice President Internal audit & Control Air France KLM

Rob Melchiot, in 1958 geboren te Amsterdam, is een zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Zijn vader kwam op jonge leeftijd begin vijftiger jaren naar Nederland waarna hij trouwde met zijn moeder. Zij kregen 2 zonen waarvan Rob de jongste is.

Rob heeft zelf een zoon van 24 jaar en twee dochters, een van 21 en een van 19 jaar. En deelt zijn leven met Ellen, de vrouw van zijn toekomst.

Zijn jeugd heeft Rob in het Amsterdamse Buitenveldert doorgebracht. Na de basisschool volgde de middelbare school in Amstelveen. Vervolgens studeerde Rob af aan de HEAO in Amsterdam. Daarna behaalde hij zijn master titel aan de Universiteit van Amsterdam met als afstudeerrichtingen Financiering en marketing.

Van jongs af aan is Rob zeer sportief. Hij is actief (geweest) als voetballer, hardloper en golfer. Met als sportief hoogtepunt het volbrengen van de New York Marathon in 2006. Sinds zijn jeugd is Rob een enthousiaste aanhanger van Ajax. Samen met zijn jongste dochter bezoekt hij de wedstrijden van deze Amsterdamse voetbalclub.

Zijn vader werkte als zeeman onder andere op de Holland America Lijn en was dus regelmatig voor langere tijd van huis. Iets waar hij met gemengde gevoelens op terugkijkt. Een zoon wil ook in de nabijheid van zijn vader zijn, maar Rob zijn vader had wel mooie verhalen over de verschillende werelddelen. Het zijn deze verhalen die Rob gestimuleerd heeft om bij de KLM te gaan werken.

Rob heeft als persoonlijk doel om elke dag als mens te groeien, in de meest brede zin van het woord, en hij wil daarnaast excelleren in zijn werk. Hij heeft in het verleden diverse functies bekleed, bij de KLM en andere bedrijven in de luchtvaart. Deze ruime ervaring heeft Rob behalve in financiële functies ook in commerciële- en senior management functies opgedaan. Tijdens zijn functie als Controller bij transavia.com heeft hij de onderscheiding van Controller of the Year 2009 in ontvangst mogen nemen.

Naast zijn drukke werkzaamheden voor de KLM maakt Rob ook tijd vrij voor nevenfuncties als Bestuurslid van Panta Rhei (VMBO), jurylid Controller of the Year en Audit Committee lid “Wings of Support”.

Tot slot geeft Rob aan dat hij voor The Other Network talentvolle, veelbelovende, ambitieuze managers wil supporten en als rolmodel voor andere multiculturele managers wil fungeren.