Kenaad Tewarie

Sinds 2006 is Kenaad Tewarie de voorzitter van de jury. Kenaad studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam (1984-1989), gevolgd door een postdoctorale opleiding accountancy aan dezelfde universiteit (1989-1992).

Rijnland Transformatie
Sinds september 2016 is Kenaad Managing Partner bij Rijnland Transformatie. Rijnland zet zich in voor transformaties van (familie)bedrijven in het middensegment. Rijnland neemt samen met het management verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de operationele, commerciële, en/of financiële transformatie uitgaande van het Rijnlands model. Met zijn partners heeft hij inmiddels diverse ondernemingen succesvol getransformeerd naar een herstel van groei en winstgevendheid. www.rijnland.com 

Dasym Investment Strategies
Van 2014 tot 2016 was Kenaad verbonden aan Dasym Investment Strategies waar hij verantwoordelijk was voor het opzetten en de uitvoering van Dasym Transformatie en Restructuring.  Dasym is een onafhankelijk investeringsmaatschappij met focus op o.a. Telecom, Media, Technology en Entertainment.

CFO VION Food
Vanaf september 2013 tot februari 2014 is Kenaad werkzaam geweest als CFO bij VION Food.Gedurende deze periode is hij verantwoordelijk geweest voor de herstructurering van VION Food in Nederland en Duitsland. VION N.V. is een internationaal opererend bedrijf met twee kernactiviteiten Food en Ingredients.

CFO/CIO Euretco
Sinds 2010 was Kenaad CFO/CIO van retailservice organisatie Euretco en is hij verantwoordelijk geweest voor het transformeren van het businessmodel en de ontwikkeling en integratie van de online strategie. Daarnaast is hij in deze functie verantwoordelijk geweest voor het fusie- en integratieproces tussen Euretco en Intres. Verder heeft hij ervoor gezorgd dat de diverse divisies (Euretco Business Intelligence, Euretco Online, RetailPay, Financial Services en ICT) een nieuw en stevig fundament hebben gekregen in de Euretco-organisatie, die daarmee van essentieel belang zijn in de dienstverlening van Euretco aan haar ondernemers.

CFO en lid van de Hoofddirectie Laurus N.V.
Van 2001 tot en met 2007 was Kenaad CFO en lid van de Hoofddirectie van het beurgenoteerde  Laurus N.V., met een omzet van ruim 6 miljard en tweede retailer in Nederland. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn de Spaanse en Belgische activiteiten verkocht en zijn er twee claimemissies en herfinancieringen nodig geweest om het bedrijf financieel te herstructureren. Na het herstructureren van Logistiek, Vastgoed en Bouwkunde en winkelinrichting heeft hij tenslotte Konmar en Edah verkocht aan o.a. Jumbo. Hij heeft Laurus met succes getransformeerd naar een schuldenvrije en operationeel gezonde onderneming.

Manager KPMG NV
In 1989 trad Tewarie in dienst van KPMG Accountants in Amsterdam. Hij heeft 8 jaar, waarvan 2 jaar in Los Angeles, Verenigde Staten, diverse klanten in Manufacturing, Retail en Distribution bediend. Tevens was hij actief in de overnamepraktijk van KPMG.

Nevenactiviteiten

  • Voorzitter van jury van The Other Businessman verkiezing
  • Lid Raad van Toezicht en lid Governance commissie, lid Audit commissie
    ROC van Amsterdam-ROC van Flevoland
  • Lid Raad van Toezicht en lid Audit commissie Reuma Fonds Nederland
  • Lid Audit commissie FNV
  • Lid Bestuur en penningmeester van VUmc Cancer Center Amsterdam
  • Lid Raad van Advies Milliman Actuariële Services
  • Universitair docent aan Universiteit van Tilburg post master opleiding Accountancy

 

Reacties

reacties

Deel dit!