Lionel komt uit een uiterst sportieve familie. Zijn oom was eigenaar van een karate school waar hij vaak te vinden was, maar zijn hart ging meer uit naar voetbal. Als 10 jarig jongetje werd hij gescout door Sparta waarmee zijn professionele carrière begon. Als profvoetballer heeft hij gespeeld voor Sparta, Excelsior en daarna voor Raith Rovers in Schotland.

Na zijn voetbalcarrière begon Lionel zijn eigen assurantiekantoor in pensioenen en verzekeringen. Hij merkte dat zijn passie niet zo zeer in de verzekeringen lag, maar in het contact met mensen. Hij volgde diverse trainingsopleidingen en breidde zijn kennis uit op het gebied van voeding en coaching.

In 2005 besloot hij om zich volledig te gaan richten op personal training en startte zijn bedrijf BodyMentors. Hij ontwikkelde het concept Total Lifestyle Coaching (TLC)  waar hij veel positieve reacties op kreeg. Daarmee was hij de eerste Premium Personal Training Club in Nederland.

Met BodyMentors heeft hij zijn sportieve carrière voortgezet en begeleidt hij de top van het bedrijfsleven op fysiek en mentaal gebied. Klanten kunnen daardoor het maximale uit zichzelf halen in hun zakelijke omgeving.

BodyMentors heeft eigen locaties in Den Haag en Rotterdam. Door het hoge niveau van training en de kwaliteit van de dienstverlening hebben klanten uit heel Nederland inmiddels hun weg gevonden naar BodyMentors. Kortom, BodyMentors is een uniek bedrijf dat zijn gelijke niet heeft in Nederland!