Michael Ligeon

Michael Ligeon is geboren in Rotterdam in 1972, maar bracht zijn jeugd door in Zoetermeer. Anno 2017 is hij vader van zeven kinderen. Hij is woonachtig in Den haag samen met zijn vrouw Karin en hun drie zoons.

Tijdens zijn M.E.A.O. –examens werd hij voor het eerst vader. Dit was een kantelpunt in zijn leven. Hij besloot te stoppen met school, omdat hij vastbesloten was een goede vader te worden. Zijn vakantiebaan bij Foot Locker werd uiteindelijk dé start van zijn professionele carrière. Binnen Foot Locker werkte hij zich in korte tijd op tot manager. Hij gaf leiding aan diverse filialen in Nederland en Engeland (Manchester en Leeds). Na ruim acht jaar te hebben gewerkt voor Foot Locker, waarvan vier jaar in Engeland, keerde Michael terug naar Nederland om de stap te maken richting B2B sales. Tot op heden vormt sales een rode draad in zijn carrière: B2C, B2B, telesales, sales management, producten of diensten, hardware en software.

In 2006 was hij klaar voor zijn eerste leidinggevende rol binnen de zakelijk dienstverlening. Hij ontdekte vele paralellen tussen het opvoeden van jonge kinderen en het aansturen van teams. Het ontwikkelen van talent, coaching on the job en verschillende leiderschapstechnieken hebben in combinatie met zijn kennis en ervaring zijn succesvolle carrière vormgegeven. Zijn credo is: ‘Hard op de inhoud, zacht voor de mens’.

Michael is resultaatgericht met een balans tussen aandacht voor de inhoud en mens. Analytisch met betrekking tot de probleemstelling en pragmatisch met betrekking tot de oplossing. Vanuit een helikopterview is hij in staat om strategisch te handelen met een focus op de corebusiness.

Reacties

reacties

Deel dit!