Otman Nouinou

Otman Nouinou is geboren in Amsterdam-Oost als 8e en jongste kind in een Marokkaans gezin. Kort na zijn gebroorte  keerde het gezin terug naar Marokko met de intentie om daar een bestaan op te bouwen. Toen Otman 11 jaar was  verhuisde het gezin definitief terug naar Nederland. Otman kwam terecht op een zeer strenge katholieke basisschool. Ondanks de grote ontmoediging van zijn schoolmeester om naar VWO te gaan, was Otman vastberaden om het tegendeel te bewijzen en ervoor te gaan.

Van jongs af aan wist Otman dat hij ‘iets met computers’ wilde doen, dus begon hij na het VWO aan de HTS (Hoger Informatica). Tijdens het VWO ontdekte Otman zijn talent voor ondernemen. Hij begon diskettes te kopiëren en tijdens zijn opleiding HTS en begon hij ‘websites’ te maken. Dit was de start van zijn eerste eenmanszaak OS Websolutions, dat nu is uitgegroeid tot een BV  die hij samen met zijn vrouw runt.  Ottman en zijn vrouw  hebben samen 3 dochtertjes. OS Websolutions kent nu 3 vestigingen over 3 continenten en adviseert zowel grote als kleine organisaties op het gebied van maatwerk software, van concept tot realisatie.

Naast zijn IT onderneming treedt Otman ook wereldwijd op als consultant en trainer. Dit doet hij voor zowel op IT als Psychologisch vlak met cursussen zoals Leadership. Sinds een paar maanden is Otman ook betrokken bij het onderwijs, als gastdocent bij de UvA en nu als hoogleraar Artificial Intelligence op de prestigieuze MundiaPolis University of Casablanca. Ook geeft hij verschillende workshops en lezingen op de Academy of Tradition Arts gekoppeld aan de grootste moskee van Africa, Moskee Hassan II te Casablanca.

Reacties

reacties

Deel dit!