Paul Nanhekhan

Paul Shayadkhan Nanhekhan is op 9 oktober 1973 geboren in Paramaribo Suriname maar getogen in de Alexanderpolder in Rotterdam. Afkomstig uit een liefdevol Hindoestaans gezin heeft hij zijn eigen weg gezocht en gevonden. Na het afronden van zijn VWO is hij Bestuurskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Daarbij heeft hij Politicologie gestudeerd aan de universiteit van Stockholm.

Tijdens die periode heeft hij een Italiaanse ontmoet met wie hij in het Toscaanse Lucca is getrouwd. Samen hebben zij twee dochters die, net als zijn vrouw, in Lucca zijn geboren. Daardoor spreekt deze Hindoestaan inmiddels ook een aardig woordje Italiaans. Multiculturaliteit is dus geen issue voor dit Surinaams-Hindoestaans-Italiaans-Nederlands gezin. Roti en pasta gaan best goed samen!

Zijn eerste stappen als Bestuurskundige heeft Paul gezet bij de Algemene Rekenkamer. Daarna is hij gaan werken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Na verschillende functies bij SZW is Paul inmiddels afdelingshoofd Politiek-bestuurlijke Zaken bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Met zijn team adviseert en ondersteunt hij dagelijks de top van de NVWA in alle politieke en bestuurlijke processen van de organisatie.

De drive om zich te blijven ontwikkelen bracht Paul ertoe om, met steun van zijn werkgever, van 2014 tot 2016 zich te storten op de opleiding Master of Public Administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag. Voor deze opleiding heeft hij ook onderzoek gedaan in de Verenigde Staten. In Boston, Washington en New York heeft hij zich verdiept in het Amerikaanse systeem van “Political appointees“. Paul is het bewijs dat er veel mogelijk is als je jezelf blijft ontwikkelen en vanuit je eigen kracht jezelf inzet om je plek te veroveren.

 

Reacties

reacties

Deel dit!