Claire Melchiot begon op haar 5e met pianospelen. Vanaf haar 9e is ze, in opdracht van haar pianolerares, hierbij gaan zingen.
Eerst nam ze dit niet echt serieus, maar rond een jaar of 12 zag ze in dat dit haar nieuwe passie kon worden. Vanaf toen was Claire niet meer bij de piano weg te slaan.

Ze creëerde een pop/soul sound en speelde veel nummers in die stijl. Op haar 15e wilde ze meer! Eigen nummers maken was een nieuw doel voor Claire. Dit doet ze tot op de dag van vandaag met veel plezier en succes. Ook wilde ze meer instrumenten leren bespelen. Toen Claire 16 jaar werd, kreeg ze een gitaar voor haar verjaardag. Ze ging op les en ook al snel kreeg ze de gitaar onder de knie. Beide instrumenten zijn voor haar belangrijk in het maken van songs.

Onlangs wilde Claire wat losser komen van haar instrumenten, waardoor ze zichzelf opgaf voor The Voice Of Holland. Haar doel was om de stoelen van de coaches te laten draaien. Claire haar wens werd vervuld en ze koos voor team Nick & Simon. Ze ging met hen aan de slag voor de volgende ronde, ‘The Battle! Hier hield ‘The Voice of Holland’ avontuur helaas voor Claire op, maar haar eigen muzikale avontuur, met veel optredens en nieuwe songs maken, is nog lang niet voorbij!