Riad Farhat – 2014

Riad is dé horecaman van  Amsterdam Oost die dit stadsdeel qua horeca-imago in negen jaar en met acht horecazaken op een vernieuwende positieve en inspirerende wijze op de kaart heeft gezet. Dat is dan ook de reden dat de jury hem heeft verkozen tot The Other Businessman 2014. Zelf zegt hij achteraf: ‘Toen ik eenmaal overgehaald was om mee te doen besloot ik ook dat ik mezelf als winnaar en Marokkaans rolmodel neer zou willen zetten en daar heb ik dan ook heel erg  mijn best voor gedaan. De avond zelf heb ik zowel als sfeer en qua organisatie als indrukwekkend en spannend ervaren. Het winnen van de titel betekent voor mij belangrijke erkenning van wat mijn lieve ouders bijvoorbeeld voor mij over hebben gehad. Nu wordt het tijd om mijn startdoel in te zetten; een ambassadeur en adviseur zijn voor andere jonge allochtone Nederlanders met grote dromen en plannen die ik ook had voordat ik begon!

Profiel

Riad Farhat heeft na zijn VWO Hogere Hotelschool gestudeerd in Den Haag. Na zijn studie kriebelde het ondernemersbloed en is hij met partners Jason Berg en Piet van der Graaf een aantal Horecazaken begonnen in Amsterdam Oost.

Riad  startte zijn horecacarrière bij Café Elsa’s op de middenweg in Amsterdam. Samen met  Jason ontstond daar de liefde voor de horeca en het ondernemerschap. Met de eigenaar van Café Elsa’s en zijn partner is Jason een plan op gaan zetten om verschillende horeca zaken op te starten in Amsterdam Oost.

1 januari 2008 opende hun eerste zaak zijn deuren, Café Maxwell. Een jaar later ging de tweede zaak open, restaurant Quatfass. Nu 8 jaar later zijn daar de Biertuin bijgekomen, Bar Bukowski, Henry’s bar, de Waterkant en Smoking Barrels. In Amsterdam Oost is Riad met zijn partners ook de marktleider op het gebied van horeca en heeft het stadsdeel de afgelopen jaren zijn eigen bruisende horecascene.  Zijn nieuwste creatie gaat over een paar maanden open en heet  Eddy spaghetti en is een pasta bar. Al zijn zaken worden gekenmerkt door een goede prijs kwaliteitverhouding waarbij er een goede mix is tussen prijs, product, bediening en locatie.

Riad is een doener die zijn collega’s laat zien hoe het moet. Als meewerkend voorman is hij altijd op de werkvloer te vinden waar hij controleert en delegeert.

 

Reacties

reacties

Deel dit!