Suleyman Gögüs

Suleyman Gögüs is nog maar 29 jaar, maar heeft inmiddels al vier ondernemingen onder zijn eigendom vallen. Ongeveer 45 FTE en zo’n 90 medewerkers telt de totale organisatie. Alleen jammer dat het er niet meer van lijkt te komen om zijn HBO sociaalpedagogische hulpverlening af te maken, zo druk heeft hij het. Geboren en getogen in het Noord-Hollandse Zaandam, woont in Haarlem en werkt in Amsterdam. Zijn ouders komen uit Turkije. Voordat hij zijn huidige onderneming startte, was Gögüs actief in het jongerenwerk en onderwijs. Naast het ondernemerschap is hij bestuurslid in de Turks-Nederlandse ondernemersvereniging AGIAD.

 Nog maar 6 jaar geleden kon hij nauwelijks een baan vinden. Acht maanden zat hij thuis en hij was ‘nog nooit zo wanhopig geweest’. Een uitkering aanvaarden beschouwde hij als een belediging en ging een tijdje aan de slag als taxichauffeur,  verkoper bij de opticien en daarna kort als maatschappelijk werker. Maar Gögüs wilde in zijn vakgebied aan de slag. Van een kennis leende hij duizend euro. Hij schreef zich in bij de Kamer van Koophandel, maakte reclame en werkte zich, vanuit een kamertje in zijn ouderlijk huis, op tot eigenaar-manager van Sensa Zorggroep.

 Sinds 2009 is hij samen met Gulcan Kotan de mede-eigenaar van: Sensa Zorg, GGZ Sensa, Kraamzorg Anne Noord-Holland en multiculturele verzorgingshuis Sensa. Verder participeert Sensa Zorggroep sinds 1 januari 2014 in de Sociale Wijkteams en jeugdteams in diverse Gemeenten.

 Sensa Zorggroep is een interculturele zorginstelling die haar hulpverlening voornamelijk richt op jeugdigen, ouderen, lichamelijk- en verstandelijk gehandicapten, chronisch zieken, mensen met psychische problemen, mensen met verslavingsproblemen, mensen met dementie en op vrouwen in de kraamtijd in de regio’s Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Hoorn en Zaanstad. De missie van Sensa zorggroep is om verschillende hulpvormen onder één dak te kunnen bieden, waarbij korte lijnen met ketenpartners een belangrijke rol speelt. Sensa Zorggroep werkt graag samen met ketenpartners om zo expertises uit te wisselen en alle zorg onder één dak te kunnen bieden.

 Zo heeft Sensa Zorggroep zich binnen 6 jaar tijd weten uit te breiden naar een zorggroep met diverse zorgen onder één dak. Inmiddels is Sensa Zorggroep een merk binnen de multiculturele doelgroep en is expert op het gebied van ‘’interculturele zorg’’.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

reacties

Deel dit!