Walter de Zeeuw

Walter de Zeeuw studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden (1983-1987). Na zijn studie trad hij in dienst bij PwC waar hij, met een onderbreking van 4 jaar, tot 2011 heeft gewerkt.

Naast zijn praktijk van voornamelijk grote beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen heeft hij diverse bestuurlijke rollen binnen PwC gehad waarvan de laatste jaren in de Raad van Bestuur waar hij verantwoordelijk was voor HR en markets.

Sinds begin 2013 heeft hij YGroup opgezet. Een van de onderdelen is Ystrategists die zich als investeerder richt op middelgrote ondernemingen in een ‘turn around’ en ondersteunt bij strategische vraagstukken, reorganisaties, financiering en internationale expansie. Sinds de start heeft YStrategists een sterke groei doorgemaakt en bestaat het team thans uit meer dan 14 partners en medewerkers met een mix van lokale en internationale ervaring, expertise en nationaliteit.

Een ander onderdeel van YGroup is YVenturing. Dit onderdeel is opgezet om eigen business concepten te ontwikkelen. Een van de ondernemingen die daaruit is ontstaan is YClean een onderneming die zich bezighoudt met het op een duurzame wijze schoonmaken van auto’s op kantoorlocatie onder het motto ‘uw auto schoon terwijl u werkt’. Duurzaamheid betekent daarin niet alleen dat auto’s zonder water en daarmee milieuvriendelijk worden schoongemaakt maar het concept biedt ook een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt voor een diverse groep lager opgeleiden (yclean.nl).

Nevenactiveiten

  • Lid van de RvT Stichting Werelderfgoed Molens van Kinderdijk
  • Lid van bestuur Museum Oud Amelisweerd

Reacties

reacties

Deel dit!