Wendell Janssen

Wendell Janssen geboren in Suriname op 13 maart 1969. Hij komt uit een gezin van vier kinderen waarvan hij het jongst is. Zijn moeder kwam alleen naar Nederland om alvast te werken en een woning te zoeken zodat het gezin vervolgens in 1975 de oversteek kon maken.

Het was niet makkelijk in de begin jaren in Nederland. Wendel: ‘’Mijn vader kraakte onze eerste eigen woning midden in de nacht in Gliphoeve in de Bijlmermeer. ´S nachts moeten we ons met matras en al haasten om de woning in te gaan.’’

Aangezien hij netjes de huur maandelijks aan de huismeester betaalde, konden zij uiteindelijk in de gekraakte woning blijven. Een ding is zeker, hij heeft van zijn jeugd genoten in de Bijlmer.

Vol enthousiasme kwam hij dagelijks thuis vertellen wat hij allemaal meemaakte onderweg van school naar huis, meestal leuke dingen, maar helaas ook stervende junkies, tasjesroof van oude vrouwen en alles wat nog meer impact maakte. Zijn moeder schrok van die verhalen en wilde zo snel mogelijk verhuizen. Dat gebeurde een paar jaar later toen we naar de Vogeltjesbuurt vertrokken. Toen de armste buurt van Nederland. Maar zij merkte dat niet, ook daar had hij een prachtige jeugd, altijd buiten, Vliegenbos bomen klimmen en op de oude scheepswerf in afgeschreven spookachtige sloop-schepen spelen. Niet altijd ongevaarlijk.

Wendell is christelijk opgevoed en ging ook naar christelijke scholen. Mavo Noord, Mavo West, MEAO en werkte al jong om een beetje geld te verdienen. Eerst papier prikken in het vondelpark, afwassen bij plaatselijk Chinees Restaurant, In een Amsterdams Café EntrePotje, waar hij liefde voor het Horeca vak kreeg. Tappen, en mensen blij maken, dat vond hij toen belangrijk. Ook mocht hij van de baas, Harry de Vré, die ook een taxibedrijf had mensen door heel Nederland rondrijden vanaf zijn eerste dag dat hij zijn rijbewijs had. Later ging hij in de confectie. Esprit begon met hun eerst Mannenlijn op het Spui. Daar kreeg hij liefde voor het verkoopvak en behaalde, vooral met veel plezier, regelmatig de hoogste omzetten op zaterdag en donderdag avond, samen met zijn vriend, Wynand Chocolaat, die daar ook werkte. In die periode kwam hij in aanraking met de mode en modellenbureaus van die tijd. Wendell werd ook part-time model, deed regelmatig fotoshoots, figuratie klussen en modeshows.

In 1990 ging hij in Grand Café de Kroon werken op het Rembrandtplein. Daar kreeg en greep hij de kans om manager te worden van Discotheek Escape én de Kroon. Hij was toen twintig. Dat hij heeft negen jaar met veel plezier gedaan in een revolutionaire uitgaans-tijd. Veel interessante dingen meegemaakt tijdens de House-, de homo-, de DJ-, de pillen- en de kinky-party revolutie. Hier leerde hij van de heren Poppes onderhandelen met leveranciers en andere zakenmensen. Hij was in een klein team ook verantwoordelijk voor personeel, inkoop, onderhoud van de gebouwen, verkoop en moest creatief zijn me elke m2 en wat je daarmee kon doen qua beleving en omzet.

Bij de Kroon en Escape deed hij zaken met Heineken. Op een dag werd hij door mensen van Heineken gevraagd of hij bij ze wilde werken. “we kunnen zo iemand als jij wel goed gebruiken.’’Wendell was verbaasd over het voorstel en ging er in het begin niet serieus op in. Toen de heren later bleven aandringen, is hij in gesprek gedaan. Nu alweer 16 jaar met veel plezier.

Bij Heineken heeft hij zich verder ontwikkeld op educatief gebied. Wendell is verder gaan leren en heeft zijn post HBO en Financieel Management gehaald. Momenteel is hij als Senior Accountmanager verantwoordelijk voor het gebied Amsterdam Centrum Hier doet hij zaken met uiteenlopende type ondernemers in de Horeca. Als bierverkoper, maar ook als adviseur en onderhandelaar. Daarnaast is hij nog steeds model en probeert hij de jeugd van tegenwoordig te motiveren hoe ze als gewone mensen voor zichzelf ook succesvol en trots kunnen zijn!

Wendell heeft een vrouw Anne-Marijne en drie kinderen. Zoon Dimello 22 jaar, professioneel artiest/zanger, dochter Diante 18 jaar, Student hotelschool en zoon Indi 13 jaar schoolgaand.

Alle vijf sporten zij graag en maken zij regelmatig tijd vrij om bij elkaar te zijn en te genieten, ook omdat de twee oudsten momenteel vaker in het buitenland verblijven.

Reacties

reacties

Deel dit!