Yassine Hanyn

Yassine Hanyn heeft tot zijn 17e in Casablanca gewoond en is in 1997 naar Nederland geëmigreerd. Toen hij in Nederland aankwam sprak hij geen woord Nederlands en kende hij ook de cultuur niet. Door anderhalf jaar keihard te werken heeft hij zijn eerste kapitaal bij elkaar gespaard en met dat geld is hij gaan ondernemen.

Hij heeft zich  ingekocht in de New York pizza zaak waar hij als pizza bezorger begonnen was. Op een gegeven moment is dat uitgegroeid naar 2 goedlopende pizza zaken. Zijn oud werkgever is zijn partner en mentor. Inmiddels heeft hij een aantal bedrijven op zijn naam staan. De bekendste is wel Silhouet & La Locanda. Dat is een exclusief restaurant in het pand van een exclusieve meubelzaak. Het is een gedurfd concept waarbij culinaire beleving, binnenhuis
architectuur en lifestyle op een bijzondere manier samensmelten.

In februari 2015 gaat Yassine in dat pand een nieuw concept beginnen. Hij beschrijft het als een “mini” bijenkorf waarbij er een aantal exclusieve merken hun producten gaan verkopen in het pand van de voormalige meubelzaak. Niet alleen is het idee erg uniek en niet eerder vertoond. De commerciële opzet waarbij Yassine een partnership aangaat met de winkeliers en deelt in kosten en baten mag gerust vooruitstrevend genoemd worden.

Zijn nieuwste creatie  is de “1480 Foodbar”. Dat is een trendy lunchroom, bar en restaurant in één van de oudste panden van Alkmaar. Inderdaad het pand stamt uit 1480. Niet alleen het restaurant is bijzonder maar ook de trattoria die te vinden is in het tweede gedeelte van dit unieke pand. De 1480 foodbar is zo succesvol dat het bijna elke avond vol zit.

Ondernemen zit Yassine in het bloed. Hij komt op ideeën, voert ze uit en zet ze voort. Inmiddels heeft de horeca zijn  hart gestolen dus we zullen nog veel van hem horen.

Reacties

reacties

Deel dit!