Youssef Boutachekourt

Dr. Youssef Boutachekourt (39) is geboren in gereformeerd Veenendaal. Gestimuleerd door zijn ouders om het maximale uit zichzelf te halen, ging hij na het behalen van zijn VWO, Bedrijfskunde studeren aan de Erasmus Universiteit met als specialisatie Strategisch Management.

Na zijn studie heeft hij een promotieonderzoek verricht naar de wijze waarop bedrijven (binnen het bank- en verzekeringswezen) succesvol kunnen zijn in een multiculturele omgeving. Deze dissertatie heeft hij in 2012 succesvol verdedigd aan de Universiteit van Tilburg.

Hij begon zijn carrière bij de Belastingdienst waar hij vanaf 2007 t/m 2012 diverse managementfuncties heeft bekleed. Zo heeft hij in Den Haag en Amsterdam operationeel leiding gegeven aan fiscale teams binnen het segment MKB en vanaf 2012 was Youssef verantwoordelijk voor de implementatie van ‘Het Nieuwe Werken’ binnen o.a. Belastingen, Toeslagen, FIOD, Douane en andere dienstonderdelen van de Belastingdienst.

Na dit programma heeft Youssef als projectleider in OESO-verband een internationale werkgroep geleid met als doel de impact verkennen van nieuwe technologische ontwikkelingen op fiscale dienstverleners en Belastingdiensten.

Sinds 2016 is Youssef portefeuillehouder Inkomstenbelasting (IB) verantwoordelijk voor het werkproces IB van MKB ondernemers in de regio Den Haag. In dit proces zijn circa 100 fiscaal medewerkers actief.

Kortom, Youssef heeft naast zijn wetenschappelijke expertise veel managementervaring opgedaan op diverse organisatieniveaus.

 

 

Reacties

reacties

Deel dit!