Yousef Yousef

Yousef Yousef is een succesvol ondernemer in de waterindustrie. In 2011 nam hij een bedrijf over op de rand van faillissement, om het te leiden naar een succesvolle, internationale onderneming. Zijn visie, het leveren van een totaal oplossing voor zijn klanten in plaats van enkel een product, stelde het bedrijf in staat hun passie voor milieuvriendelijke waterbehandeling te combineren met een sterke waarde propositie.

Tegenwoordig is het bedrijf, LG Sonic, actief in 54 landen, waar het ultrasone systemen levert om algen te bestrijden in meren en drinkwater reservoirs. Onder zijn klanten bevinden zich gerenommeerde drinkwater en energie bedrijven

Yousef Yousef is geboren in Syrie, wat hij in 1996 samen met zijn moeder, broer en zus ontvluchten. In Nederland heeft hij een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in een AZC. Na 10 jaar heeft hij via het generaal pardon een verblijfsvergunning gekregen waarna hij kon gaan studeren.

Hij behaalde de HBO studie International Business, volgde daarna een Bachelor Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden en behaalde een MBA Business aan de Universiteit Twente.

Sinds 2016 is Yousef voorzitter van het netwerk Groene Groeiers. In datzelfde jaar startte hij ook met een nieuw bedrijf in België: Hydro Volta. Yousef Yousef won verschillende prijzen, waaronder de Business Achievement Award 2015, de Shell LiveWIRE Young Entrepreneur of the Year 2014 en de WssTP SME Award in 2014.

Reacties

reacties

Deel dit!