Youssef Eddini, geboren in Fes, Marokko, emigreerde in 1973 samen met z’n moeder, twee broers en vijf zussen naar Nederland. Zijn vader woonde en werkte er sinds de jaren ’60 als een van de eerste ‘gastarbeiders’ in verschillende fabrieken, waaronder de verffabriek Sikkens.

Youssef  is in Leiden opgegroeid en daar heeft hij zijn basis- en voortgezet onderwijs genoten. Daarna studeerde hij Communicatie aan de Haagse Hogeschool. Na zijn studie is hij in 1993 begonnen als voorlichter bij de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam. Hierna werd hij persvoorlichter en communicatieadviseur bij de politieregio Rotterdam-Rijnmond. Enkele jaren later werd Eddini coördinator Persvoorlichting van de politieregio Utrecht.

In 1998 is hij bij de KLM aan de slag gegaan waar hij ruim acht jaar heeft gewerkt als senior corporate woordvoerder, hoofd Communicatie van de Commerciële Business Unit en hoofd Corporate Communicatie van Transavia Airlines. Bij KLM heeft Youssef zich naast het woordvoerderschap ook beziggehouden met crisiscommunicatie(beleid), marketing PR en reputatiemanagement. Verder was Eddini Hoofd Corporate Communicatie bij Strukton. Daar heeft hij de reputatie van Strukton zichtbaar verbeterd door het opzetten van een nieuwe communicatieafdeling en het invoeren van een nieuwe communicatiestrategie. Sinds 2009 is hij Hoofd Marketing & Communicatie bij de NOS.

Daarnaast is Youssef  sinds februari 2011 bestuurslid van Nieuwspoort en sinds april 2008 bestuurslid van Logeion (de landelijke beroepsvereniging voor Communicatie). Ook is hij sinds 2009 gastdocent en communicatietrainer bij opleidingsinstituut SRM op het gebied van reputatiemanagement, Marketing PR, crisiscommunicatie en mediarelaties.